POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE A DATELOR PERSONALE ȘI COOKIE-URI

I. Politica de confidențialitate a datelor personale

Păstrăvanu Daniel Întreprindere Individuală în calitate de proprietar al www.book-house.ro respectă caracterul privat și securitatea prelucrării datelor cu caracter personal ale fiecărei persoane care vizitează acest site.

Conform legislației în vigoare, și anume: Legea nr. 677/2001 modificată și completată și Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, Păstrăvanu Daniel Întreprindere Individuală are obligația de a procesa în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de vizitatorii site-ului.

Scopul colectării datelor

Librăria online Book-House.ro va stoca și prelucra în condiții de siguranță datele personale ale clienților. Informațiile stocate și prelucrate sunt: nume, prenume, adresa de livrare/facturare, adresa de e-mail și număr de telefon. Scopurile prelucrării datelor sunt următoarele: procesarea și expedierea facturii fiscale și a coletelor, realizarea de statistici și marketing/remarketing.

Menționăm faptul că librăria online Book-House.ro va stoca și procesa datele clienților numai pentru scopurile specificate în paragraful anterior. Nu sunteți obligat să ne furnizați datele personale, dar refuzul dvs. face imposibilă procesarea, dar mai ales expedierea coletului.

Utilizarea datelor cu caracter personal

Librăria online Book-House garantează confidențialitatea datelor personale. Menționăm că nu vom divulga nici o informație despre datele personale ale clienților la terțe părți, cu excepția datelor necesare livrării, care vor fi furnizate firmei de curierat sau Poștei Române. Informațiile furnizate terței părți în vederea livrării sunt:

  • În cazul livrării prin Poșta Română: nume, prenume și adresa
  • În cazul livrării prin firma de curierat: nume, prenume, adresă, număr de telefon.

Librăria online Book-House.ro își rezervă dreptul să transmită autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau alte autorități în drept să efectueze verificări în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legislația în vigoare.

În cazul abonării la newsletter, adresa de e-mail furnizată va fi procesată de platforma retargeting.biz, strict în vederea trimiterii de mesaje informative cu noutăți, promoții etc. Abonatul are posibilitatea de a de dezabona oricând dorește.

Librăria online Book-House.ro NU încurajează trimiterea inutilă a mesajelor prin e-mail sau sms. În cazul în care clientul consideră abuzive mesajele primite, este rugat să trimită o sesizare la adresa de e-mail contact@book-house.ro

În cazul alegerii modalității de plată „Online cu card bancar prin Euplatesc.ro” Precizăm faptul că site-ul www.book-house.ro nu stochează datele cardului bancar.

– Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.

– „3-D Secure” asigură în primul rând că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului  sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.

Prin accesarea site-ului și plasarea unei comenzi online pe www.book-house.ro, cumpărătorul declară ca este de acord cu prelucrarea datelor sale cu caracter personal și că este în cunoștință de cauză, că se bucură de drepturile prevazute de Legea nr 677/2001, pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Orice utilizator care a furnizat explicit pe site-ul www.book-house.ro adresa de email poate opta ca aceasta să fie ștearsă din baza de date a www.book-house.ro. Pentru a șterge informațiile din baza de date, este suficient să ne contactați și să cereți acest lucru telefonic sau prin e-mail.

Pe baza unei cereri transmise către adresa contact@book-house.ro, vă puteți exercita, în mod gratuit, următoarele drepturi:

– dreptul la informare (operatorul este obligat să informeze persoana vizată cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal);

– dreptul de acces la date (inclusiv procedura exactă de urmat, adresa de e-mail folosită);

– dreptul de intervenție asupra datelor; orice persoană vizată are dreptul de a obține de la operator, în mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte;

– dreptul de opoziție; persoana vizata are dreptul de a se opune în orice moment ca datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrări;

– dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate în baza unei prelucrări automate;

– dreptul de a se adresa justiției.
Modalitatea de exercitare a drepturilor utilizatorilor enumerate mai sus este prin e-mail, la adresa dataprotection@book-house.ro.

II. Politica de utilizare a cookie-urilor

Aceasta politică se referă la cookie-urile operate de site-ul www.book-house.ro.

Ce este un Cookie?

Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, telefonul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului).

La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fișiere fac posibilă recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile librăriei online Book-House.ro pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor; exemple: – preferințele în materie de confidențialitate online, coșul de cumpărături sau publicitate relevantă. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre web, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor. În tot acest proces este exclusă identificarea personală a utilizatorului.

Ce Cookie-uri folosim?

Folosim două tipuri de Cookie-uri: per sesiune și fixe. Cele per sesiune sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației (browser-ului web). Cele fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioada definita de parametrii Cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.

Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site?

O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:

  • Cookie-uri de performanță a site-ului
  • Cookie-uri de analiză a vizitatorilor
  • Cookie-uri de înregistrare
  • Cookie-uri pentru publicitate
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Conțin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile în sine nu solicita informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator. Datele sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Stergerea Cookie-urilor

În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automata a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare dată când Cookie-uri sunt trimise către terminalul său. Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale paginii web.

Updating…
  • Niciun produs în coș.